Uväznená Tymošenková možno bude potrebovať operáciu, tvrdí jej dcéra

20.02.2012 Celý región

Kyjev 20. februára (TASR) - Dcéra uväznenej bývalej ukrajinskej premiérky Julie Tymošenkovej dnes vyhlásila, že zdravotný stav jej matky si zrejme bude vyžadovať operáciu.

Tymošenková si odpykáva trest sedem rokov väzenia pre obvinenia zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, ale Západ odsúdil tento súdny proces a verdikt ako politicky motivované. Expremiérka sa vo väznici sťažuje na bolesti chrbtice a obviňuje väzenských lekárov, že s ňou zle zaobchádzajú a odmietajú jej dávať lieky proti bolesti.

Tymošenkovej dcéra Jevhenija Tymošenková uviedla vo vyhlásení, že skupina zahraničných lekárov minulý týždeň dospela k záveru, že jej matka má pruh (prietrž) a pravdepodobne bude potrebovať operáciu, ak ju väzenskí predstavitelia budú aj naďalej odmietať riadne liečiť.

Političku vyšetrili nemeckí a kanadskí lekári.

Hovorkyňa ukrajinského ministerstva zdravotníctva Svitlana Tichonenková dnes poprela, že zahraniční lekári odporučili operáciu.

Tymošenková obviňuje ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča zo zosnovania obvinení proti nej, aby sa tak zbavil politickej rivalky.
 

Vyberte región